פסיכומטרי וחול המעוד

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 09/08/06 18:35 טו באב התשסו

שאלה

לכבוד הרבנים השלום והברכה

בעוד שנה בעז"ה אלך ללמוד באוניברסיטה

ועל מנת להתקבל אצטרך ציון פסיכומטרי עד

לחודש אפריל (פורים בערך)

כמובן אתם שואלים מה הקשר בין חול המועד סוכות לפסיכומטרי אז להלן נקודות הבעיה :

א)ישנם מועדים קבועים לכלל הנבחנים והם:

מועד אוקטובר, מועד דצמבר ,מועד פבואר ומועד אפריל

נבחן אינו יכול לערוך מבחן בשני מועדים רצופים (לפעמים אפילו שלוש) לכן אם נדלג על מועד אוקטובר יקטנו הסיכויים לערוך מועד שני למבחן

ב)אני למדתי בקורס קידום במהלך הקיץ וקיבלנו חומר למידה והכנה למבחן ,ההכנה ודירבון הוא לעבר מועד אוקטובר אם אעשה מועד אחר לא אקבל את אותה הכנה

ג) על מנת להתקבל לפקולטה שאני רוצה עלי לקבל ציון גבוה מאוד ואם הדחה את הבחינה אבקבל ציון נמוך יותר בגלל מרחקו מהקורס(הקורס נלמד

בחופש נלמדו טרקים חשובים ומעילים מאוד שככל שיעבור זמן כך הם ישכחו והאפקטביות של הוקרס ירד)

ד) ידוע שאסור לכתוב בחו"המ אלא לדבר האבד האם הציון לא נחשב לדבר האבד

ה) ברצוני לגמור אם מבחן הפסיכומטרי כמה שיותר מהר על מנת ללמוד למקצועות של בחינת הבגרות

וככל שאמשוך את המבחן הפסיכומטרי ציוני ירדו

ואפילו עם אקבל בפסיכומטרי ציון גבוה הבגרות הנמוכה תוריד את סיכויי להתקבל

ו) בשבוע האחרון לפני הפסיכומטרי צריך להערוך סימולציות של המבחן אפשר לומר שזה השבוע האינטנסיבי ביותר ,הסימולציות אפקטיביות מאוד לשיפור הציון (אנשים טוענים שפסיכומטרי זה מבחן אינלגנזיה אז תדעו לכם שזה ממש לא נכון

למבחן הפסכומרי צריך ללמוד וע"י ההשקעה הרבה מגיע הציון) והשבוע האינסנסיבי הנ"ל נופל על חוה"מ סוכות

ולהלן השאלה : האם מותר ללמוד למבחן הפיסומטרי

(כולל כתיבה מחיקה חישובים הכתבות ...) בחוה"מ סוכות לאור הנ"ל

אשמח לשמוע תשובה מפורטת הן לדעת האשכנזים והן לדעת הספרדים (אני ספרדי לכן אם זה רק דעה אחת עדיף פסיקה לעדות המזרח)

בתודה ובסליחה על השאלה המפורטת

ברק דגבלי עפולה

נ.ב

אני מתנצל על שהשתמשתי בתאריכים לועזיים

פשוט כך זה באמת נקרא כך

תשובה

בעזה"י

שלום,

סליחה על האיחור בתשובה (אנחנו עוד מתמודדים עם השלכות המלחמה בצפון- אבל זה לא תרוץ...)

ר' תשובה בקשר לכתיבה בחול המועד:
https://www.kipa.co.il/ask/show.asp?id=101085

גם לאור התשובה הנ"ל וגם לאור מה שקבלתי ממרן ראש הישיבה הרב בניהו ברונר:

פסיכומטרי נחשב כ"דבר האבד" במיוחד לאור הצורך להשאיר פתח לפסיכומטרי נוסף וביחוד לאור התקנה החדשה הדורשת המתנה בין המועדים.
על כן בעקרון מותר לכתוב בחוה"מ לצורך זה...

יש להשתדל למעט בכתיבה,
ויש להשתדל לעשות זאת בשינוי (יד אחרת, לכתוב עקום, וכו')
ככל שאני זוכר אין הרבה כתיבה ממש אלא בעיקר מילוי משבצות (בסימלוציה) וקצת חישובים לפרקי המתמטיקה- כך שלא צריכה להיות בעיה למעט ככל האפשר.

לא פחות חשוב- אל תתן ללחץ לקלקל לך את שמחת החג...

הרבה הצלחה וחג שמח
אור
צוות ישיבת צפת