פסיכולוגית חילונית

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 22/07/08 01:10 יט בתמוז התשסח

שאלה

בס"ד

שלום לכבוד הרב!

בעקבות טראומה שעברתי לפני מס' שנים החלטתי לקחת טיפול אצל פסיכולוגית.

חיפשתי פסיכולית דתייה באזור או מרכז סיוע לדתיים ולא מצאתי..

עכשיו אני מטופלת במרכז סיוע ע"י פסיכולוגית חילונית.

האם יש בעיה עם זה?

ד"א-היא מכירה בקב"ה אבל לא באה מעולם של תורה..

אשמח אם תעזרו לי כי אני באמת לא יודעת אם זה טוב לי ולנפש שלי..

תודה רבה רבה!

תשובה

לשואלת שלום רב.
פסיכולוגיה אינה כמו רפואת הגוף. פסכילוגית צריכה להיות מסוגלת להתחבר למטופל, לחוש הזדהות איתו ולעזור לו לפי מי שהוא. כל מטופל צריך טיפול לפי אישיותו, השקפתו ואורחות חייו. ולכן חשובה כאן ההזדהות הנפשית והיכולת לחוש אדם מעולם אחר. למשל, היא צריכה להבין את הרגישויות והמשמעויות שלצניעות וחיי משפחה בכלל אצל המטופלת. היא צריכה להבין את המקום שתופשים האמונה, הרב, בית הכנסת וכד' בעולמה. זהו היתרון של פסיכולוגית קרובה בדעות למטופלת, שהיא יכולה לחוש אותה יותר טוב, ולייעץ לה בהתאם.
פסיכולוגית מומחית אמורה להיות מסוגלת להתמודד עם השונות. הרי כל אחד מאיתנו שונה מחברו. ולכן פסיכולוגית טובה, אמורה להיות מסוגלת לחוש את המטופלת מהמקום של המטופלת, ולהתמודד בהתאם.
לכן השאלה העיקרית היא מהי המקצועיות של הפסיכולוגית, ובעיקר, איזה נסיון יש לה עם הציבור הדתי.
סיכום השאלה אינה אם היא דתיה או לא, אלא המקצועיות שלה בסוג האוכלוסיה הזה.
בברכה
אפי קיציס