פסיכולוגיה

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 27/12/11 18:23 א בטבת התשעב

שאלה

האם פסיכולוגיה יהודית זה טוב?

האם מותר ללמוד פסיכולוגיה חילונית שהרי לפעמים יש שם עקרונות שמתנגשים עם הדת היהודית?

איך יודעים שאתה מוכן ובשל לקשר של נישואין?

תשובה

בס"ד
שלום רב,

1. המושג 'פסיכולוגיה יהודית' אינו משהו מוגדר - יש כל מני תפיסות וגישות בנושא.
2. כל מה שהוא באמת יהודי ובריא לנפש - הוא טוב מאוד!
3. פסיכולוגיה חילונית היתה בעבר מאוד שונה מהיהדות. התפיסה של פרויד (יהודי...) היא מאוד יצרית ולכן בעייתית. אבל כיום הפסיכולוגיה הפכה להיות הרבה יותר רוחנית (בהשפעה של יהודים אחרים כמו אדלר, פרנקל, מסלו) והיא במידה רבה אפילו מתאימה לעקרונות יהודיים.

לשאלת הבשלות לנישואים

https://www.kipa.co.il/admin/ask_new/a.asp?mesh=1/4/2012 9:52:05 PM