פסח

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 10/03/12 21:58 טז באדר התשעב

שאלה

שבוע טוב אני עושה סעודה שלישית ב-כב בניסן אני אשכנזי .שאלתי האם מותר ל"ספרדי" לקנות לי חומוס פריכיות וגרעינים... שאתן אותם בשמי (גם לאשכנזים) בסעודה זאת. תודה צבי קינד

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

קטניות אינן חמץ לבני אשכנז, אלא שאינם אוכלים אותן. מותר לסחור בהם ולמכור אותן כל החג (למי שאוכל קטניות). על אפילו אתה יכול לקנות קטניות בערב פסח ולאכול אותן בשבת לאחר הפסח, הם לא מוקצה כיוון שאפשר לגעת בהם בפסח ולתת אותן לספרדים.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון