פסח, כמובן, ודחוף!

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 02/04/07 00:03 יד בניסן התשסז

שאלה

בס"ד

1. בן זוגי נורא רצה לעזור וקילף תפו"א וגזרים באמצעות קולפן שטרם הוכשר והניח הכל לכמה שעות (מהצהריים עד הערב) בקערת פלסטיק לא כשרה. הירקות והכלים היו נקיים ולא היו חמים. האם מותר לאכול או לא? האם יש לחשוש שמא דבק שם חמץ? כבר שטפתי את הירקות במים ושמתי בשקית נקיה, האם זה מספיק?

2. אם כיריים הוכשרו באמצעות ניקוי, עירוי מים והבערת המבערים לכמה דקות, אך החצובות לא עברו ליבון, האם מותר עדיין לבשל עליהן או יש לעשות משהו אחר? האם הסירים והמחבתות ישארו כשרות לפסח אחרי בישול כזה או שאחרי פעם אחת יש להפסיק שימוש או להגעיל וכו'?

תשובה

בע"ה
1. אפשר להשתמש בירקות.
2. לעטוף את החצובות בנייר כסף.ניתן להמשיך לבשל בסיר שבישלת על החצובה , אבל אם זה היה בפסח - בעיה.
בברכת חג שמח, אליעזר