פסח ובדיקת חמץ

חדשות כיפה הרב דוד לוי 15/04/11 10:31 יא בניסן התשעא

שאלה

שלום כבוד הרבה!

בהמשך לשאלתי הקודמת ובהוספה

1. לגבי בדיקת חמץ- האם את המנהג של להניח עשרה פתיתי לחם ולחפש מותר לקיים כאשר יש עוד חמץ במטבח שחלקו ייאכל ביום י"ד בבוקר וחלקו יימכר לגוי?

2. האם זה בסדר שהוריי יחביאו את הפתיתים ואני אחפש בברכה ואבטל לאחר מכן?

3. האם זה בסדר שאני זו ששורפת את הפתיתים ומבטלת ביום י"ד בבוקר?

4. האם אמורים להחביא את הפתיתים בחדר אחד ובאותו חדר גם לבדוק אם יש חמץ נוסף שלא ראינו?

5. במידה ומצאתי חמץ מלבד עשרת הפתיתים, האם לשרוף גם אותו?

6. עד איזו שעה מותר לאכול חמץ ביום י"ד בניסן ועד איזו שעה ניתן לשרוף את החמץ?

תודה וסליחה על האריכות

בברכת פסח כשר ושמח

תשובה

שלום לך

1. אפשר - ואולי רצוי לוותר על המנהג.
בכל מקרה בתום הבדיקה החמץ לארוחת בוקר צריך להיות מרוכז בפינה אחת, והחמץ הנמכר לגוי צריך להיות סגור במקום אותו משכירים לגוי (=מקום החמץ במשך החג)

2. ביטול החמץ צריך להיות על ידי הוריך בשפה שהם מבינים.

3. בסדר גמור זה יכול להיות כל אחד גם השכן וגם גוי וכד' העיקר שישרף והיהודי הבעלים יאמרו לאחר מכן את נוסח ביטול החמץ בשפה שהם מבינים.

4. בבדיקת חמץ מחפשים חמץ. כל ענין הפתיתים עלול להטעות ולכן אני ממליץ לוותר עליו.

5. בודאי - זו מטרת הבדיקה

6. לאכול עד 9:30 לשרוף עד10:45

חג כשר ושמח דוד לוי