פסח בחו''ל

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 15/03/07 05:59 כה באדר התשסז

שאלה

שלום רב,

אנחנו נמצאים כרגע באוסטרליה, שם נעשה את חג הפסח.

רצינו לשאול מספר שאלות בנוגע לחג:

1) האם אנחנו צריכים לחגוג פעמיים את ליל הסדר ואת החג השני, במידה ואנחנו יודעים שבכוונתנו לחזור לארץ עוד כמה חודשים בוודאות.

אם איננו צריכים לחגוג, איך עלינו לנהוג? (כנראה שלא נהיה בסביבה של מגורים יהודים)

2) האם אפשר למכור את החמץ שברשותינו (בתיק, מכוסה היטב), ואם כן אז כיצד? האם אנחנו יכולים לנוע ממקום למקום עם החמץ שברשותנו?

3) האם יש מאכלים כשרים לפסח שאין לגביהם כל חשש כאשר הם נקנים מגויים (כגון אורז?)

נ.ב. אנחנו נוהגים כמנהג עדות המזרח

בתודה מראש וחג שמח,

אפי ואלעד

תשובה

שלום וברכה
א. עמדת רוב מוחלט של הפוסקים היא שחובה לעשות שני ימים. ישנם מעט פוסקים שהתירו לשליחים רשמיים לעשות יום אחד, אולם כל זה רק בעניינים שבצנעא ולא בפומבי. אם אתם לא בסביבה של יהודים יותר קל להתיר לעשות יום אחד.
ב. מכירת החמץ שבידכם פותרת את בעיית בל ייראה ובל יימצא, אך אינה פותרת את החובה מדרבנן שלא יהיה חמץ. הדבר יהיה מותר רק אם יש דרך לנעול את החמץ ולמנוע כל מגע שלכם אתו.
ג. כל מה שהוא טבעי אין בו בעיה.

כל טוב