פסוק לפי שם

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 26/07/07 10:03 יא באב התשסז

שאלה

1. האם לאדם בעל שני שמות יש לומר בסוף התפילה פסוק שמתחיל ומסתיים באותיות שמו הראשון, שני שמותיו או שני פסוקים?

2. האם יש קרטריונים מעבר לכך להעדפת פסוק מסוים? לדוג' בסידורים מופיע פס' מסוים לכל שם , אם אני מתחבר לפס' אחר שמתחיל ומסתיים באותן אותיות אני יכול לבחור בו?

תשובה

1. אמירת הפסוקים היא בגדר מנהג, ולא חובה. הרוצה לקיים את המנהג בשלמותו יאמר את פסוקי שני שמותיו.
2. אם אתה מעדיף פסוק אחר מזה שבסידור – אתה יכול לבחור בו, ובלבד שלא יהיה בעת משמעות שלילית

כל טוב,
רונן לוביץ