פנג שווי ביהדות

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 23/11/05 10:46 כא בחשון התשסו

שאלה

שלום רב,

ע"פ המסורת הסינית קיימת "תורה" בשם פנג שווי:

"תורה זו מדברת על הרמוניה בין האדם לטבע ותפיסת האדם כחלק מהטבע. האדם מושפע מכוחות קוסמיים ומשפיע עליהם. תורת הפאנג שואי נועדה לסייע לאדם להגיע אל האיזון המקסימלי של גופו ונפשו עם הסביבה שבה הוא חי ופועל.

בפנג שואי משתמשים בכלים שונים הפועלים על דרך הסימבוליקה ומסייעים לנו להגיע אל המטרות שהצבנו בפנינו: קריסטלים, מראות, מיקום חפצים, צורות צבעים ועוד....

...

גם ביהדות מבדילים בין הגוף לנפש וכך גם מבחינת הפנג שואי אנו מתיחסים לעובדה שהנפש עוזבת את גופנו כל לילה והיא עלולה להיבהל אם תראה את עצמה במראה לכן לא נשים מראות בחדר שינה ולכן בזמן שבעה לפי היהדות כשרוח הנפטר נמצאת בבית על מנת להיפרד אנו מכסים את המראות.

..."

(ציטוט מתוך אתר אינטרנט בנושא)

עד כאן ההקדמה. וכעת למה שרציתי לברר:

ידוע לי שגם היהדות מתייחסת לנושאים כאלה: כמו למשל צבעים ומשמעותם (ראיתי כמה תשובות בנושא זה באתר זה), או הכיוון בו רצוי להציב את המיטה (צפון-דרום, אם אינני טועה) ואני משוכנעת שיש עוד...

רציתי לדעת האם קיימים ספרי יהדות המתייחסים לנושא זה, ואם לא, היכן כן ניתן למצוא התייחסויות לכך.

כי אם כבר לסדר את הבית בצורה הרמונית, אני כמובן מעדיפה שיהיה זה לפי היהדות ולא לפי הסינים. ואולי בכלל אין סתירה ? (הרי הסינים שימרו חכמה עתיקה, שאולי מקורותיה במתנותיו של אברהם אבינו לבנים ששילח מזרחה?)

הנושא מעניין אותי מאד, ואשמח מאד לקבל תשובה מפורטת !!!

בברכה,

תמר

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.

(ממש מתנצל על האחור הרב ...השאלה היתה כל הזמן מהמתנה ..אבל אולי עתה הוא זמנה..?

[הרעיון נכון!!]
יש במקורותנו התיחסות לכך.
למשל אמרו חכמים*"לעתיד ..אפילו קורות ביתו של אדם מעידות עליו.."
שנאמר["אבן מקיר תזעק.."
ועוד סיפרו חכמנו אודות קמחית הצדקת ...שאמרה"[מעולם לא ראו קורות ביתי את שערות ראשי.."]
ולמדו המקובלים כי אכן יש [השפעה מסוימת של הבית הדומם על הדר בו, וההפך.]
היום קוראים לכך "אנרגיה ".

[אבל אצלנו להבדיל, יש לנו כוח לשנות ולקדש את הבית והחומר ולתקן [הכל].]
אנחנו שולטים על האנרגיות אצלנו בבית....

למשל תקון הבית והמקום בכלל נעשה על ידי לימוד תורה.
כמאמר חכמים." בית שלא נשמעים בו ד"ת בלילה אש אוכלתו."
[אלו הם האנרגיות החיוביות שאנו מכנסים הביתה בשעת "חנוכת הבית."]לכן נהגו ללמוד משניות באותיות "בית"..(דווקה משמנית כי משנה אותיות נשמה..אנו נותנים נשמה חדשה לבית..)

סוד זה של האנרגיות בבית הוא מאבני היסוד אצלנו ..
כבר בספר היצירה הדבר מוזכר בהרחבה ..(ושם הסבירו המקובלים את המוסג "עולם" שבע"שן כמקום .)
אולי בשל כך אמרו חכמנו,"[משנה מקום משנה מזל]"

אגב אולי בגלל זה ברך יעקוב אבינו את בניו בברכת "הארץ" דווקא.כי [ידע אבינו את סגולת הארץ ואת האנרגיות הנמצאות בכל מקום והתאימם לבניו.]

לסיכום .
אכן כן ישנה התאמה בן האדם לסביבתו...
בן נשמתו לאנרגיות הנמצאות בבית או בחומר.
אבל, [אנו יודעים לנטרל את השלילה ולקדש את החומר ולהפוך הכל לחיובי.]
על ידי השתמשות בחומר למטרות קדושות כרצון השם.

ושוב סליחה על האיחור.
בברכה.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן