פנג שואי

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 19/01/07 12:25 כט בטבת התשסז

שאלה

שלום כבוד הרב,

פנג שואי זו תורה סינית העוסקת בסידור הסביבה בבית (רהיטים צבעים וכו') הייתי מעוניית לדעת האם זה קשור לעבודה זרה או שיש בכך איסורי תורה. אשמח לדעת את הגדרים.

חודש טוב!

תשובה

בסד

שלום רב.

הרעיון נכון!!
יש במקורותנו התיחסות לכך.
למשל אמרו חכמים*"לעתיד ..אפילו קורות ביתו של אדם מעידות עליו.."
שנאמר["אבן מקיר תזעק.."
ועוד סיפרו חכמנו אודות קמחית הצדקת ...שאמרה"[מעולם לא ראו קורות ביתי את שערות ראשי.."]
ולמדו המקובלים כי אכן יש [השפעה מסוימת של הבית הדומם על הדר בו, וההפך.]
היום קוראים לכך "אנרגיה ".

[אבל אצלנו להבדיל, יש לנו כוח לשנות ולקדש את הבית והחומר ולתקן [הכל].]
אנחנו שולטים על האנרגיות אצלנו בבית....
בברכה