פלאפון

חדשות כיפה צוות ישיבת הר עציון 18/01/07 23:43 כח בטבת התשסז

שאלה

שלום,

האם יש הלכה שאוסרת שימוש בפלאפון?

תשובה

שלום רב,

אין הלכה שאוסרת שימוש בכלי ששמו טלפון סלולרי. זהו עוד אחד מהכלים שפיתחה הטכנולוגיה על מנת להעצים את יכולותיו של האדם, ובמקרה הזה את יכולת התקשורת וקבלת המידע שלו.

אמנם, כמו להרבה כלים אחרים צריך להיזהר מליפול בחסרונות שהוא מציב לפתחו של המשתמש: התמכרות ובזבוז זמן וכסף, צריכת תכנים לא ראויים, דיבורים שאינם ראויים וכו'.

יש לראות זאת כעוד אתגר בשורת האתגרים שמציבה היצירה וההתפתחות האנושית לפתחו של האדם בכלל והאדם הדתי בפרט.

בברכה,

גלעד, צוות ישיבת הר עציון