פלאפון חדש בחול המועד

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/04/12 20:58 יז בניסן התשעב

שאלה

שלום כבוד הרב!

אבא שלי קנה לי פלאפון בחול המועד שממש לא מצא חן בעיניי והוא אמר לי שהוא יחזיר לי אותו מחר ויחליף לי אותו(עדיין בחול המועד) האם עלי להגיד לו לא ושאסתדר עם הפלאפון?... הרי אני יכולה למרות שזה ממש מבאס אותי...ואם אשתמש בו בחול המועד אז זה יהיה כאילו לצורך המועד?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד
שלום רב,

אם יש עיסקה שעיכובה יביא הפסד מותר לעשות אותה בחול המועד כדי למנוע הפסד - זה בדיוק הדין של 'דבר האבד'.
לכן אם חייבים להחליף מיד, מותר לעשות זאת בחול המועד כדי למנוע הפסד אבל אם אפשר להמתין להחלפת המכשיר עד אחרי החג, ראוי להמתין.

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן