פיתרון יצירתי - דחוף

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 19/02/07 12:31 א באדר התשסז

שאלה

אני חייב פיתרון יצירתי.

דיברתי עם ההורים שלי לגבי תוכנה לסינון אתרים. הם פשוט לא מוכנים. (מסיבה שבאמת לא ברורה לי..)

אני בבעיה. מה עושים? האם יש דרך להתקין תוכנה דרך הרשת מבלי שהם ישימו לב?

אני רוצה ללמוד תורה והבעיה הזאת מוציאה אותי מדעתי. אודה לכם מאוד אם תחזירו לי תשובה בקרוב.

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך.
כל "פתרון יצירתי" שייעשה מאחורי גבם של הוריך,שהם אלו המחליטים בסופו של דבר כיצד מתנהל הבית, הוא בעייתי. אוסיף ואומר, שכבר נשאלו בשו"ת שאלות ע"י ילדים שהסתבכו עם הוריהם בנושא זה, לאחר שמצאו בעצמם "פתרונות יצירתיים".
מהכרות קצרה עם הרשת- לא התוכנה היא שתציל אותך.

מה כן תוכל לעשות?
התקן לעצמך בראש תוכנה לסינון אתרים וניהול זמן. אתה בעל הבית ואתה מחליט לאן להכנס ומתי. ככל שאדם מתבגר יותר ולומד יותר- משתפרת קבלת ההחלטות שלו ומנגנוני ההגנה מפני דברים מושכים אך לא ראויים.
כאשר לימוד תורה וגלישה נעשים במקביל (שזו בעצם המציאות בה אתה נמצא כרגע לאור תיאורך) יש יותר סיכוי שהגלישה תהיה יעילה ונכונה.
אם תרצה הכוונה לאילו אתרים כדאי מראש להכנס או לא להכנס אני מניח שתוכל למצוא את זה בפורומים כאן באתר,שכן הרבה חבר'ה שואלים את עצמם שאלה זו וודאי צברו על בשרם נסיון-שאתה יכול ללמוד ממנו.
כל טוב.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן