פירוש שמות ובחירה לתינוק

חדשות כיפה הרב דב ברקוביץ 04/08/11 07:46 ד באב התשעא

שאלה

שלום רב.

בעז"ה אנו מצפים לבן בקרוב ומתחילים לחשוב על שמות שעשויים להתאים. חשוב לנו שלשם תהיה משמעות נכונה וחזקה. ישנם 2 שמות על הפרק- כפיר ו- הראל. השם כפיר ברור במשמעותו אך נשמח לחוות דעת הרב.

בעיקר רצינו לשאול על משמעות השם הראל- הראל הרי הוא כינוי למזבח, להר המוריה ולהר סיני, אך האם ישנו פירוש מילולי לשם זה? איך מסבירים את משמעות השם?

בתודה רבה מראש...

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום,

אולי כבר מאוחר מדי - סליחה על האיחור.
א. הפירוש הפשוט של השם "הראל" הוא: הר ה' - כמו שכתוב בסוף סיפור עקידת יצחק, "ויקרא אברהם שם המקום ההוא ה' יראה, אשר (י)יאמר היום בהר ה' (י)יראה" (בראשית כב, יד). פירוש: הר המוריה, ההר של בית המקדש, ההר שעליו תשכון שכינת ה'.
ב. טוב שהשם שניתן לילדים יהיה משהו שמבטא רצון פנימי עמוק, חלום או שאיפה ראשונית של ההורים על אודות החיים שהם בונים יחד עבור עצמם ועבור משפחתם. אפשר גם שהשם יהיה קשור למישהו מהמשפחה שחשוב לקבוע עבורו זיכרון - זהו גם בסיס טוב לבניית החיים החדשים.
ג. באופן כללי עדיף ששם יהיה קשור לעניין בעל משמעות ולא שם "סתם".
בברכה, דוב ברקוביץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן