פירוש השם

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 23/10/11 17:41 כה בתשרי התשעב

שאלה

שלום,

רציתי לדעת מה פירוש השם שלי-עדי, בהלכה היהודית.

תודה ויום נעים :)

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בעזה"י

שלום,

עדי בעברית פירושו "תכשיט".
ובוודאי שהוא מבטא נוי וחן.
בהקשרים רבים מדברים הנביאים על כנסת ישראל שבעת הגאולה תהיה כמו כלה שהקב"ה ילבישה בתכשיטים ובעדיים שונים, יפים וחדשים.
התכשיטים הם הבנים השבים לארץ ישראל, העצים והפירות שנטעו ופורחים בארץ וכל הטוב שיש לנו היום בארץ.

על כן מעבר למימד היופי שבשם, יש בו גם התחדשות וחתונה, התרגשות וגאולה.

בברכה
אור

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן