פיצה

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 02/11/08 02:04 ד בחשון התשסט

שאלה

שלום,

ראיתי דרשה של מרן עובדיה שליט"א שאמר שעל פיצה מברכים המוציא,אז...אם אני אוכל כביצה פיצה אני אמור ליטול ידיים ולברך על נטילת ידיים?

והאם צריך להוסיף משקל נוסף לפיצה?זאת אומרת שלברך ברכת המזון רק אם אוכל כ40 גר' וליטול ידיים אם ברכה אם אוכל כ70 גר',מכיוון שעל הפיצה יש עוד רטבים וגבינה שאין לצרך אותם לשיעור הפת?

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בסד

שלום רב.
כיוון שהבצק הוא בצק רגיל ואננו נילוש בחלב ,
ולכן דינו כמו לחם רגיל ,או יותר נכון לחם למריחה שאנו מחשבים את המריחה כחלק מהלחם אם היא נספגת בלחם.
בברכה

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן