פיירקסים

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 12/02/07 12:16 כד בשבט התשסז

שאלה

שלום הרב.אנחנו אשכנזים והשתמשנו בכלי זכוכית (פיירקסים וכוסות) גם לחלב וגם לבשר עקב חסרון ידיעת ההלכה לאשכנזים. כיצד אפשר להכשיר את הכלים? בתודה מראש.

תשובה

ב"ה

שלום.

את כלי הפיירקס אפשר להגעיל כי הם נחשבים כמו סיר
ויש פוסקים שמחמירים ואוסרים כמו בכלי זכוכית רגילים .עיין תשובתי ב:
https://www.kipa.co.il/ask/show/42462

כדי להגעיל יש להכין סיר גדול ולהרתיח בו מים לשים בסיר מעט סבון הפוגם את המים. לא להשתמש בכלים 24 שעות לפני ההכשרה ואז כשהמים רותחים יש להטבילם 3 פעמים ואז להוציא ולשטוף במים קרים.

בברכה,

עוזיאל אליהו,
.