פייסבוק וגרבים

חדשות כיפה חברים מקשיבים 09/11/09 14:30 כב בחשון התשע

שאלה

יש לי 2 שאלות:

ראיתי שרשמתם שאסור בפיסבוק אבל התשובה שם היתה מקוצרת..למה אסור לגלוש בפייסבוק אם אני לא מעלה תמונה ולא מאשרת בנים..זה בדיוק כמו icq.

והשאלה השניה היא האם מותר ללכת בלי גרבים?אם אפשר תשובה מפורטת כי כל פעם אני שומעם משו אחר.ואם אפשר גם מקורות לזה

תשובה

שלום רב

אנחנו שמחים על הפניה

לגבי פייסבוק. לגבי בעית הצניעות, בהחלט הסייגים שהזכרת (בהנחה שבאמת את מצליחה לשמור עליהם) מאד מועילים. השאלה הרחבה יותר היא, עד כמה זה 'שואב' לך את הזמן הפנוי, ועד כמה זה בילוי כמו כל בילוי שאת יודעת לשים לו קץ וסוף

לגבי גרביים.
כתוב בגמרא ונפסק בהלכה ש'שוק באשה ערוה'. כלומר אשה צריכה לכסות את השוק שלה.
הרבה מאד פוסקים סוברים שהכונה היא למה שבימינו קוראים שוק - החלק ש[מתחת] לברך.
המשנה ברורה פוסק, שהכונה למה שבימינו קוראים ירך. החלק ש[מעל הברך כולל הברך].
למעשה, הרבה נוהגות להקל כמשנה ברורה, ולובשות חצאיות שמכסות את הברך בכל מצב ודי בכך
הרבה נשים מהדרות לכסות גם מתחת לברך, או בעזרת חצאית ארוכה ארוכה, או בעזרת גרביים, וכך טוב וראוי לעשות אך אין חובה גמורה
מי שהולכת עם חצאית ארוכה, ודאי שמותר לה ללכת בלי גרביים.

לסיכום: מותר ללכת בלי גרביים. עדיף מאד ללכת עם גרביים או לחילופין בחצאית ארוכה המגיעה עד לקרסול

חזקי ואמצי

טוביה
tsbias@Actcom.co.il