פיטום הקטורת על קלף

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 10/07/16 20:45 ד בתמוז התשעו

שאלה

****** אבי 10/07, שאלה 415 ******

שלום כבוד הרב,

נאמר: יש נוהגים לכתוב פרשת פיטום הקטורת והברייתא שלה על קלף או גויל בכתב אשורי, כמו בספר תורה, וקוראים בה בכל יום, והיא סגולה לפרנסה. אולם לכתחלה אין לכתוב פרשת הקטורת על קלף בפני עצמו, ורק אם עברו וכתבו זאת על קלף, מותר לקרוא בזה. וכן מותר לכתוב פרשת הקטורת כל ג' תיבות בשורה אחת. [ילקו''י הל' השכמת הבוקר עמ' קלח. ושם בהערה דחה דברי כמה ממחברי הזמן שכתבו להקל לכתוב פרשת הקטורת על קלף].

להלן שאלתי.

מה הכוונה ""ורק אם עברו וכתבו זאת על קלף, מותר לקרוא בזה"" . האם הכוונה שלמרות שעברו על האיסור לכתוב את פרשת הקטורת על קלף, בדיעבד מותר לקרוא מזה (אף אם היא לא כתובה בשורה חדשה כל ג' תיבות כפי שמתאפשר בהמשך ההלכה?)

תודה,

אבי