פיטום הקטורת על נייר פפירוס

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 01/07/13 22:46 כג בתמוז התשעג

שאלה

שלום רב

אני יודע להכין נייר מצמח הפפירוס.

ידוע שיש החמרה לקרוא את תפילת פיטום הקטורת מיריעת קלף שנכתבה על ידי סופר סת"ם באותיות אשוריות כמו ספר תורה.

מה דין התפילה שנכתבה על גבי נייר מהסוג הנ"ל?

תודה וכל טוב.

אודי ב

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום!

נייר פפירוס אינו קלף.

אין "חומרא" לקרוא פיטום הקטורת מתוך קלף, אלא יש הנוהגים כך לסגולה, ואדרבה יש לדון אם מותר לכתוב כן, מאחר ואין כותבים פרשיות בודדות של התורה בפני עצמן.

פרשת פיטום הקטורת שנכתבה על נייר פפירוס דינה כאילו כתובה בסידור, היינו שיש לנהוג בה כבוד ולא להכניסה לשירותים, וכשבלתה טעונה גניזה.

כל טוב!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן