פיז'מה וכפפות

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 31/01/07 16:36 יב בשבט התשסז

שאלה

שלום לרב,

יש לי 2 שאלות שקצת הטרידו אותי השבוע-

1. עמדתי ללכת לישון ולפתע נזכרתי שעליי להתפלל ערבית, אני בפיז'מה (מכנס די רחב וחולצה), האם מותר להתפלל בפיז'מה או שעליי ללבוש חצאית?

2. בשבוע שעבר קרה שנרדמתי בטעות עם כפפות.. השאלה היא האם יש איזשהו שינוי לגבי נטילת ידיים בבוקר?

תודה רבה!

תשובה

1. מותר לך להתפלל ערבית בפיג'מה. חשוב לציין כי ערך גדול הרבה יותר לתפילה, שבאה לאחר הכנה שמתבטאת בהלפת הבגדים. הגמרא במסכת ברכות מספרת "רב יהודה הוה מציין נפשיה (היה מחליף בגדיו לבגדים נאים) והדר מצלי" (ורק אחר כך מתפלל). התפילה נועדה לחולל שינוי אצל המתפלל, לא אצל הקב"ה (הרב קוק בהקדמה ל"עולת ראי"ה) ושינוי רוחני גדול יותר מתחולל אצל המתפלל, כאשר הוא עושה גם שינוי חיצוני, בבגדיו.
2.מי שישן עם כפפות, לשיטת הרשב"א חייב ליטול ידים, משום שנטילת הידים בבוקר, לשיטתו, היא בגלל שהנשמה "עוזבת" את הגוף בלילה, וחוזרת אליו בבוקר, ולא בגלל הסיבה "ידים עסקניות" אותה מביאים הרבה פוסקים.