פיג'מה

חדשות כיפה הרב יצחק פייגלין 04/12/10 21:05 כז בכסלו התשעא

שאלה

האם צריך ללבוש חצאית בלילה?

תשובה

שלום

אני מניח שכוונתך לשאול, האם מותר ללבוש מכנסיים כאשר אין בעניין בעיית צניעות, וזה יתכן רק כאשר בני אדם לא רואים אותך - בלילה לצורך פיג'מה.

אז השאלה היא האם במקרה זה יש איסור לבישת מכנסיים מצד "כלי גבר".

בעניין זה יש בין הפוסקים כמה התרים. כגון לבישת מכנסיים תחת חצאית, לבישת מכנסיים במקום שחצאית לא תספק את הצניעות הראויה (טיול), לבישת מכנסיים המיוחדים לנשים (שאין איתם בעיית צניעות) וכו'.

יוצא אם כן, שיש הסוברים שאין איסור גורף - לא ללבוש מכנסיים כלל משום האיסור של "כל גבר", אלא הדבר תלוי בסגנון של המכנס ובדרך לבישתו.

לכן נראה לי שבתור בגד לילה - פיג'מה, כשאין גברים בסביבה מותר הדבר, וראוי שהמכנסיים יהיו מהסוג שיותר מתאים לנשים מאשר לגברים (אופנה).

כל טוב