פח שביעית...

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 27/12/07 10:53 יח בטבת התשסח

שאלה

שלום,

אני באה ממשפחה דתיה אבל שאינה מקפידה על הלכות שביעית. הייתי מעוניינת שתציעו לי ספר בשפה רגילה לא גבוהה מידי כדי שאוכל ללמוד ולקים את הלכות שביעית. בבית שלנו אין "פח שביעית". אני רוצה לעשות פח שביעית השאלה היא אילו ירקות צריך לשים בפח זה? האם זה רק קליפות? או שאריות?? ואם זה מעורבב עם אוכל אחר? מה עושים..? ומה עודים אח"כ עם הפח עצמו? אפשר לזרוק את זה לפח הרגיל? אחרי כמה זמן? ואם זורקים את זה לפח אז למה להפריד..?

תודה.

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

הספר הנוח ביותר לדעתי הוא "קטיף שביעית" שהוא ספר הלכות, והחוברת "סוד הארץ" כתובה בצורה פשוטה וקצרה יותר. שניהם ניתן להשיג 086847325.
לגבי פח שביעית אפשר לאסוף את השאריות (הרציניות) לשקית ולהניח בפח רגיל, והמהדרין נוהגים להניח את השאריות שבשקית בעוד פח עד שמתחיל להתקלקל מעט, ואז להעביר לפח הרגיל. אין צורך להכניס לשקית שאריות בטלות (בצלחת או בסיר) רק אם נשארה כמות שהיא בעלת חשיבות.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון