פחד מחתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 30/04/09 13:15 ו באייר התשסט

שאלה

שלום רב

אני בת 22 וחבר שלי בן 29 אנחנו יוצאים כבר 3 וחצי שנים,בחצי שנה האחרונה אנחנו מדברים הרבה על חתונה אך לא עושים שום צעד לאירגון החתונה.חבר שלי אומר שהוא מאוד מפחד להתחתן וזאת הסיבה שהוא לא עושה שום צעד למען החתונה.הוא לא מפחד עם מי להתחתן(הוא בטוח שרוצה להתחתן איתי) אלא מפחד בכלל להתחתן.אני עושה הכל להרגיע אותו,לתמוך ולהבין אותו אך אני מרגישה שאין לי את הכוחות יותר להתמודד עם זה.

אני לא רוצה לעזוב אותו כי אני יודעת שהוא הגבר שאני רוצה לחיות איתו אך מצד שני אני לא מסוגלת לחכות יותר עד שהפחד ילך לו

מה עליי לעשות?

אודה ליעוץ

תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

הבעיה שאת מעלה היא בעיה כאובה וידועה מאוד מאוד.
בנים מתרשלים לקחת אחריות, מושכים את הזמן, מבטאים פחד מתמיד וכדו', והם הורסים לעצמם את החיים, וכן מושכים את הבחורות זמן רב.
פעמים רבות, הפחד לא הולך לו לשום מקום. הוא ממשיך, הוא קיים.
פעמים רבות, הפחד נדחה מפני החלטה.
ברם, המצב הגרוע ביותר הוא למשוך סתם כך את הזמן, בשל העובדה שאין בסיס כלשהו להניח כי הזמן יעשה משהו טוב.

מה אפוא כדאי לעשות ?
אם אתם כל כך רציניים אזי ללכת לייעוץ לקראת נישואין. אלה שעוסקים בתחום מתמחים בניסיון לקדם החלטה – לכאן או לכאן – וההליכה אליהם מהווה התקדמות משמעותית, כי אין מקבלים את המציאות כפי שהיא אלא מנסים לשנות אותה.
נסו ביחד לשרטט מסלול התקדמות עם הייעוץ המקצועי. אם תראי שאתם מתקדמים כל הזמן, וההחלטה נראית באופק – נראה שכדאי לך להמשיך* אם לא – את עלולה חס ושלום לשלם מחיר יקר של הימשכות לאורך זמן. בדרך כלל, שמתחילים לזוז – זה יותר טוב.

כל טוב והרבה הצלחה