פחד מחתונה

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 11/01/07 20:58 כא בטבת התשסז

שאלה

שלום!

איך אפשר לעזור לבחור בן 21 שיש לו חברה שנה וחצי להחליט להתחתן?- הוא מפחד מזה ממש למרות שהוא אוהב אותה ויודע שאיתה הוא רוצה לחיות. (אני חברה של חברה שלו והיא סובלת...מה היא יכולה לעשות?)

תודה וכל טוב

תשובה

שלום וברכה
האמת היא שאי אפשר.

ניתן לעשות הרבה דברים מסביב. ניתן להביא אותו להבנה שהיא במציאות קשה, ניתן לגרום לו לדבר עם מישהו שיבחן יחד איתו האם הוא בטוח שזו היא ואם כן - אין טעם של ממש למשוך, ובעיקר יש צורך להבהיר לו שבסופו של דבר הוא יצטרך לקבל הכרעה, ועל כן - במקרה הזה זמן לא יעזור.
ברם, זו אחת ממכות הדור - חוסר היכולת להכריע - בעיקר כיוון שמדובר בזמן בגיל יחסית צעיר.
לפיכך, ייתכן והיא זו שתצטרך לקבל הכרעות - האם להמתין או להכריע שאין לה את היכולת להמתין זמן רב.

אני מששתף כל כך בסבלה אולם עניתי ביושר ובכנות כדי שתבין היטב את המציאות

כל טוב