פחד : אמונה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 11/11/14 14:42 יח בחשון התשעה

שאלה

שלום רב,

אני בנאדם פחדן מטבעי. אני מפחדת מכל דבר קטן. ביו אם זה פחד מחושך, קלסטרופוביה, ופחד גבהים. מאז צוק איתן, ועכשיו עם האינתיפאדה המתחוללת יצא לי ממש לפחד לצאת מהבית, ללכת ברחוב מחשש שאני או משפחתי יהיו הבאים בתור. זה פחד משתק. אני רוצה לשאול האם הפחד הזה מביע כפירה כלשהי או חוסר אמונה בכוחות הקב"ה? ואם כן ,מה עליי לעשות ? האם יש דרך להתמודד עם הפחד ?

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

דוד המלך אמר "פחדו חטאים בציון" רק חוטאים יש להם פחד, אדם רגיל לא צריך להגיע לפחד משתק. יש חובת זהירות אבל איסור לפחד.
דרך הטיפול היא רוחנית ופסיכולוגית. עלייך לגשת לאדם שידוע ומוכר שהוא מטפל בנושאים כאלו, כמו כן הוא צריך להיות יהודי או יהודיה שומרי תורה ומצוות. הם יתנו לך אי"ה את ההכוונה הנכונה.

שבוע טוב
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן