פותח בדבר טוב, וחותם בדבר טוב.

הרב אבנר פורת הרב אבנר פורת 08/01/16 13:23 כז בטבת התשעו

שאלה

10300# בספר הרמב"ם בהלכות תפילה וברכת כהנים, פרק י"ג, הלכה ה נאמר: "כל העולה לקרות בתורה – פותח בדבר טוב, וחותם בדבר טוב. אבל בפרשת האזינו ...". מה הכוונה פותח בדבר טוב וחותם בדבר טוב?

תשובה

הכוונה שאת החלוקה לעליות עשו באופן כזה שסיומה של עלייה ותחילתה של העלייה הבאה תהיינה תמיד במקום של תוכן טוב, ולא תוכן של פורענות או קללה למשל.