פורים

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 01/03/12 22:07 ז באדר התשעב

שאלה

בס''ד

לכבוד הרב שלום רב !

הרב בבקשה תגיד לי כמה דברים .

1. אני בת 18 וגרה עם אמא שלי האם גם אני צריכה לעשות משלוח מנות ?

2. ואם אין לי למי לתת , ויש לי קרובי משפחה (דודה ובת דודה ) שאני לא בקשר ממש חזק איתם קשר רחוק כזה כי אני גיורת והם גוים והם גרים בחו''ל גם . אז הם באו לארץ , אז האם אני יכולה לתת להם משלוח מנות ?

3. מה צריך לכלול המשלוח ?

4. מזה מתנות לאביונים ? האם גם אני צריכה לעשות את זה בנוסף למשלוח מנות ?

בתודה מראש !!

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום וברכה
ברוכה הבאה
א. גם את צריכה משלוח מנות משךל עצמך.
ב. כדאי לתת משלוח מנות לאחד השכנים. זו בדיוק המטרה של משלוח מנות – לקרב אל עצמך גם את מי שאת לא כל כך מכירה.
ג. המשלוח צריך לכלול שתי מנות, כמו חלה וחומוס, או עוגה ובקבוק קטן של יין וכו'.
ד. בנוסף למשלוח מנות נותנים צדקה לעניים.

כל טוב ופורים שמח

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן