פורים

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 04/03/07 23:42 יד באדר התשסז

שאלה

שלום.התארחתי אתמול (יום ראשון) אצל דודים ושלחנו משלוח מנות.אבל אני לא קיימתי את המצווה בעצמי לכן רציתי לשאול אם ביום שני (שושן פורים) אני יכולה לתת משלוח מנות ולקיים מצוות מתנות לאביונים ומחצית השקל.

מקווה מאוד שלא איחרתי את המועד..

תודה וחג שמח. ליאת.

תשובה

שלום לך.
אם התחייבת במצוות חג הפורים של עיר שאינה ירושלים, זמנו תם כבר ואי אפשר לקיים את המצוות בי-ם ביום שלמחרת. (אם את ישנה הלילה בי-ם את מתחייבת גם במצוות של י-ם וברור שאת צריכה לקיים אותן, אך אין הדבר מועיל למצוות שפספסת מהיום הקודם)
כל טוב.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)