פורים, קצת דחוף

הרב ברוך אפרתי הרב ברוך אפרתי 17/03/11 23:28 יא באדר ב'

שאלה

שלום רב!

אני מצטער שזה דחוף, פשוט יצא ככה, אשמח אם תענה בהקדם!

קודם כל השנה די פספסתי את הצום, פשוט הייתי מבולבל מתי הוא והיה לי יום מלחיץ, ויצא שאכלתי מאוחר בבוקר, אבל אחרי זה כבר "צמתי" עד צאת הכוכבים.

בכל מקרה, אני מאוד מבולבל בקשר להלכות, רק רציתי ביאור כלשהו, למשל מחצית השקל (אני יודע את הערך שלו, אבל אני פשוט מוגבל מבחינת כסף, החלטתי לתת 3 חצאים של 10, ז"א 15 סה"כ), למי אני נותן אותו? גם פספסתי היום(חמישי) והבנתי שמביאים לפני מנחה.אז אני יכול לשים בקופת צדקה או משהו כזה, ביום ראשון?.

ובקשר למשלוח מנות, אני לא מצליח לחשוב על אדם או שכן שאני יכול להביא לו משלוח מנות. חלק מהמשפחה באה אלינו במוצ"ש, אני יכול להביא מנה אחת לדוד שלי ומנה אחת לסבא או סבתא?

ושאלה אחרונה, מתנות לאביונים, אני יכול פשוט לתרום בארגון צדקה כלשהו דרך האינטרנט? ממש היום או מחר? סכום של 30 ש"ח למשל, ניראה לי מספיק כמו 2 מנות של פלאפל ל-2 עניים.

שוב, תודה רבה!(ומצטער על הדחיפות),

ע.

תשובה

שלום

א.מחצית השקל אפשר לתת גם לאחר פורים אם שכחת. הסכום שכתבת בסדר.
ב.אפשר לתת משלוח לדודים. משלוח מנות נותנים ביום ולא בלילה.
ג.כן, ובלבד שאתר האינטרנט מבין שהוא חייב לתת את כספך לעניים בו ביום

כל טוב