פורים - מה התפקיד שלי ומה העומק של החג?

חדשות כיפה חברים מקשיבים 26/02/12 22:31 ג באדר התשעב

שאלה

בתור בת לא כ"כ הבנתי מה תפקידינו בחג חוץ מלשלוח מלוח מנות ומתנות לאביונים ולראות את השיכורים בחוץ שנה שעברה היתי בסוג של דיכאון נראה לי בגלל קצת חוסר הבנה אשמח שבת תענה לי מה התפקיד שלנו מה העומק של החג? תזכו למצוות!!

תשובה

שלום לך יקירה,
אני שמחה שתפסתי את השאלה בזמן לפני כניסתו של חג הפורים.

מה שלומך? אני רואה שהשנה את מתכוננת היטב לחג.. וזה ממש משמח!
אנו מתכוננים לקראת כל חג בהיבט הפיזי. מתלבשים,קונים, מכינים משלוחי מנות, חושבים על מה נתחפש שנה מראש( לפחות...) וזה חשוב אינני אומרת שלא.. אך הכנה לחג חשובה לא פחות( ולעניות דעתי אף יותר ) היא ההכנה הרוחנית. לנסות ובאמת להבין את העומק והמשמעות שהחג טומן בחובו. ולברר מדוע אנו חוגגים אותו ברוב פאר והדר. מה הטעם במצוות הייחודיות שבו? ומהו ההסתר? שמסתתר במגילת אסתר..

כשאנו מבינים את המשמעות קל לנו להתחבר ולשמוח במצווה. הקיום הוא לא רק טכני ופיזי אלא מתחבר למישורים רבים ונוספים בנו. נפש, רוח ונשמה.. ומגביר את השמחה ואת החיבור לרבש"ע.

אז מהי המשמעות של פורים? ומה תפקידנו בתור נשים בתוך החג המיוחד הזה..?!

חשוב לי מאוד להדגיש שזוהי בהחלט.. שאלה גדולה..

שאלה שבתוכה תוכלי למצוא אינספור משמעותיות. נגלות ונסתרות, בעלות רמת עומק שונה כך שניתן להעמיק בגדולת החג כל שנה לפי מעלתנו והשלב בו אנו נמצאים.
כל אחד ממנהגי הפורים צופן בתוכו הרבה משמעות. החל מגדולת הנתינה, בין אדם לחברו, שמחה, מחיית זכר עמלק, שליחות, מתנות לאביונים ועוד ועוד.

אם יבוא אדם ויסתכל על הדברים מהצד יכול לומר בדיוק את מה שאת אמרת.
הגברים משתכרים אנחנו מסתכלות,שולחים כמה משלוחי מנות, ומתנות לאביונים . נגמר הדיון הכל כביכול כ"כ חיצוני.
אך לא באמת כך היות ולכל מצווה יש רבדים ועומקים.

יש אומרים שבימות המשיח יבוטלו כל החגים והצומות חוץ מיום הכיפורים וחג הפורים.

בתיקוני הזוהר, האר"י ז"ל שהיה גדול המקובלים בעולם אמר, כיפורים – כפורים. כלומר כיפורים מכפר על כל העוונות ובפורים זה יותר גדול,.

עוד, חז"ל למדו אותנו שפורים יותר גדול מחג מתן תורה, למה? בחג מתן תורה, הקדוש ברוך הוא כפה את התורה כהר, כגיגית על עם ישראל, ובפורים מקבלים את התורה מאהבה, "קיימו וקיבלו", לא מתוך כפייה.

פורים הוא יום מאוד גבוה בשנה שאחרת לא היו אומרים עליו את הדברים הנ"ל.

ומה תפקידנו בתור נשים?
כל הנס של פורים הוא נס של אישה. שבזכותה ניצל עם שלם. והוטתה הגזרה.
תפקידנו להמשיך את שליחותה של אסתר בעולם. ללמוד בחג הזה ולהרחיב את ההבנה על כל מצווה ומצווה . גם על אלו שאנו לא מצוות בהן. כי בע"ה בעתיד תתחתני ותרצי לדעת מדוע בעלך משתכר ומה המשמעות של כל זה..

לראות את המשמעות הנסתרת שבנתינה לאחר , החשיבות לשמח לא רק אותי ואת מי שאני מכיר אלא גם לתת מעצמי למען אחיי ישראל.

אני מצרפת פה חלק ממאמר יפה שקראתי שמרחיב על סיבת ההשתכרות בפורים:
המסר של פורים הוא, שאף על פי שקשה לראות אותו – אלוקים נמצא איתנו כאן בעולם בכל רגע ורגע. אפילו כשהדברים נראים גרוע, אפילו כשאנחנו סובלים, באופן כלשהו הכול לטובה – משום שמאחורי הקלעים עומד אלוקים גומל חסד, אשר מכוון את האירועים לטובתנו.
גם ה"רע" וגם ה"טוב" משמשים שניהם כנתיבים באותה דרך, שבסופו של דבר תוביל לטובה.
כך נוכל להבין את משמעות האמירה: "לשתות, עד שלא מבדילים בין ארור המן לברוך מרדכי" – ההבדל בין "ארור" ל"ברוך" נובע רק מהראיה הצרה והמוגבלת שלנו. אבל, במציאותו האינסופית של הקב"ה, אין כל הבדל בין השניים. גם ה"רע" וגם ה"טוב" משמשים שניהם כנתיבים באותה דרך, שבסופו של דבר תוביל לטובה.

http://www.aish.co.il/h/pur/p/48870082.html
זה המאמר המלא אם תרצי מאוד מעניין.
אני בטוחה שכך גם לגבי כל מצווה מסתתר עולם שלם של משמעות ורובדים גדולים ועצומים.

חג פורים הוא הזדמנות שלמוח שמחה אמיתית בקדושה ולא בהוללות.
ולהבין שכאישה יש לך כח אמיתי לקום ולהושיע את ישראל כנגד כל הסיכויים.
בדברים הקטנים והיומיומיים. בצניעות, בשמחה, בלא לדבר לשון , כיבוד הורים הרע ולסייע לאחרים.
ובשביל שליחות כזו מגיע פורים ללמדנו שיש לנו כח וחיבור מיוחד לקב"ה דרך השמחה!
לסיכום אומר,
שגם כשאנחנו לא תמיד מבינים את הכל. חשוב!
לא ליפול לדיכאון ולמרה שחורה. ולא לתת ליצר הרע להוריד לנו את השמחה שמגבירה את הטוב בעולם ומסייעת להתחבר לקב"ה. זוהי המטרה שלו. וכאנחנו עצובות ולא לומדות, שואלות ומבררות הוא מנצל. וזוהי גם כן אחת מדרכיו של עמלק. להוריד את רוחם של ישראל שהרי לא סתם נאמר " אשר קרך בדרך" אחרי העוצמה הגדולה של מעמד הר סיני. במטרה להפיל את הרוח, לגרום לעצב ולמחשבה שהקב"ה לא איתנו תמיד. גם בטוב וגם ברע!

חג פורים שמח יקירה,

על כל דבר אני פה!
זוהר-חברים מקשיבים
Zwera1@gmail.com