פורים ותענית אסתר

חדשות כיפה הרב דוד לוי 10/02/10 12:23 כו בשבט התשע

שאלה

בס"ד

שלום כבוד הרב,

רציתי לדעת מאחר ותענית אסתר הוקדמה ליום חמישי,האם ביום חמישי עליי לומר בתפילה "על הניסים" בשחרית ומנחה והאם עליי לעשות או לומר משהו נוסף מלבד לצום ביום זה?

האם קריאת המגילה היא בצאת השבת?

מתי נותנים מעות זכר למחצית השקל כשזה יוצא בשבת?

והאם משלוח המנות ומתנות נותנים ביום ראשון?

תודה

👈 אומץ הוא לא רק בשדה הקרב - הכנס שישבור לכם את הקונספציה. יום ראשון הקרוב 31.3 מלון VERT ירושלים לפרטים נוספים לחצו כאן

תשובה

שלום לך,

1. ביום תענית אסתר לא אומרים 'על הניסים' -זה חלק מתפילת פורים.
2. בצום תענית אסתר מוסיפים בתפילת שמונה עשרה את תפילת עננו - היחיד שצם מוסיף זאת בבברכת שומע תפילה.
3. אם תגיעי לבית הכנסת תצטרפי לתוספת תחנונים בתפילת שחרית ולקריאת התורה גם במנחה ולחלק מהנוסחים גם הפטרה וגם 'אבינו מלכנו'.
4. קריאת מגילת אסתר אחרי צאת השבת - בחלק מבתי הכנסת ממתינים כרבע שעה אחרי צאת השבת.
5. זכר למחצית השקל ניתן החל מר"ח אדר ורצוי עד יום פורים - בתענית אסתר או ביום ראשון בבוקר.
6. משלוח מנות ומתנות לאביונים וסעודת פורים - ביום ראשון בשעות היום

בברכת פורים שמח דוד לוי

👈 ביום ראשון כ"א אדר ב (31.3.24) תחת הכותרת "האומץ לדבר על זה" יתקיים כנס מיוחד בנושא מתמודדי נפש בצל המלחמה. לפרטים נוספים לחצו כאן