פורים בירושלים

חדשות כיפה הרב אפי קיציס 11/02/10 17:12 כז בשבט התשע

שאלה

שלום רב,

אני עובדת וגרה בדירה בירושלים במשך 4 ימים בשבוע אך כל סופ"ש אני חוזרת הביתה(לבית ההורים שלי שנמצא במרכז הארץ)אני מעוניינת לדעת מתי ואיפה אני צריכה לחגוג את חג פורים השנה.

ביום ראשון שבו חל פורים אני אהיה בבית הורי וביום שני שבו חל שושן פורים אני אהיה בירושלים.

בתודה מראש

תשובה

לשואלת שלום רב.
את חוגגת את פורים ביום י"ד, כיון שאפילו אם את נחשבת בד"כ כתושבת ירושלים, כיון שביום י"ד את נמצאת במרכז, ואת חוזרת לירושלים רק ביום שני, את נחשבת לענין מגילה כמו כל הערים שאינם ירושלים.
בברכה
אפי קיציס