פוקפורן בקולנוע

הרב עוזיאל אליהו הרב עוזיאל אליהו 25/07/04 11:36 ז באב התשסד

שאלה

האם יש איסור לקנות פוקפורן מקולנוע שפתוח בשבת

הפוקפורן כשר רק בקולנוע פתוח בשבת לכן אין תעודת כשרות

תשובה

ב"ה

ברכה ושלום.

לא קונים כלום גם לא מוצרים סגורים ממקום שאין לו תעודת כשרות.
ואם הוא יגיד לך שבעצם הוא כשר והכל בסדר מפני שהוא לא מערבב בשר וחלב ובעצם הסבתא שלו הייתה דתייה וגם הוא הולך ביום כיפור לבית כנסת רק הרבנות (הרבנים....)רוצים סתם כסף ועוד ועוד אל תאמין בהכרח.

אם לא נקנה את הפופקורן אז אולי זה יפעיל עליו לחץ לסגור את המקום בשבת .חשבת בכיוון הזה?
ואם נקנה את הפופקורן אז עולם כמנהגו נוהג .
הוא ימכור ואתה תקנה והקולנוע ישאר פתוח ולעולם לא יהיה לו תעודת הכשר גם כשהוא ימכור דברים אחרים למשל פיתה פלאפל.

תחשוב על זה.
ועיין בהמון תשובות שנכתבו באתר.

בברכה,

עוזיאל

.