פופקורן וקולה בקולנוע

חדשות כיפה הרב אליעזר אלטשולר 29/06/08 18:48 כו בסיון התשסח

שאלה

בס"ד

לכבוד הרב שלום

האם מותר לי לקנות:

א. פופקורן במזנון בקולנוע שפתוח בשבת.

ב. לקנות קולה במזנון בקולנוע שפתוח בשבת.

3. לקנות חטיפים סגורים כמו קליק, בקבוק מים וכדומה במזנון בכקולנוע שפתוח בשבת.

ובכלל, מותר ללכת לראות סרט בקולנועע שפתוח בשבת?

תודה

תשובה

א-ב . אין שם תעודת כשרות, אז איך עולה על הדעת לקנות שם ?
ג. מותר, אבל רצוי שלא כי מישהו אחר רואה אותך קונה שם ולא יודע שקנית רק דברים סגורים, ועלול לחשוב שמותר לקנות גם דברים אחרים.
לו ההינו יכולים למנוע פתיחה בשבת, גם ע"י לחץ של צרכנים שלא ייכנסו כל השבוע - היה טוב מאד, אבל כרגע זה לא המצב, כי רוב היהודים שמקפידים בענין לא הולכים ממילא לקולנוע, כך שהימנעות שלך לבד- לא תשנהאתת המצב. לכן אין איסור ללכת ביום חול, ובתנאי , כמובן שתוכן הסרט, מהפרסומות ועד הסוף, הכל מותר בצפיה.