פולין-דחוף!

חדשות כיפה הרב מאיר צוקרמן 18/10/06 00:23 כו בתשרי התשסז

שאלה

אנחנו בעז"ה טסות בקרוב לפולין ואנו חושבות על גלופה לעשות לחולצה...

האם אפשר לכתוב פסוק בלי שם ה' ולהכנס איתו למקומות טמאים כמו שרותים, בתי קברות וכו...

בבקשה אם אפשר לענות מהר כי זה ממש קרוב...

תודה רבה מראש!

תשובה

ראוי להמנע מכתיבת פסוקים על חולצות, בגלל הכניסה לשרותים. (אין בעיה בכניסה לבית קברות). אולי תחשבו על כתיבת חלק מפסוק בלבד, כמובן בלי שם ה', ושינויים בכתיבת המילים (לכתוב בכתיב מלא כאשר בפסוק כתוב בכתיב חסר וכו') לדוגמא: במקום הפסוק השלם "גם כי אלך בגיא צלמות לא אירא רע כי אתה עמדי שבטך ומשענתך המה ינחמני" לכתוב רק חלק, כמו "גם כי אלך בגיא צלמוות לא אירא רע..." או "גם כי אלך בגיא צלמוות... אתה עמדי"