פדיון הבן לאחר הפלה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/10/11 19:49 כז בתשרי התשעב

שאלה

שלום לאחרונה שמעתי שיש לערוך פדיון הבן גם אם הילד נולד לאחר הפלה של עובר ראשון. אמא שלי עברה הפלה לפני 49 שנים ואינה זוכרת באיזה שבוע היתה ההפלה, לאחר מכן נולד אחי ולא עבר פדיון הבן, שכן לפי מנהג עירק לא עורכים פדיון לאחר הפלה. מה ההלכה לעדות המזרח?

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

לפי כל העדות אם היה הריון של 40 יום אין עושים פדיון, לדעת הרמ"א צריך שהולד יהיה מרוקם ולא סתם חתיכת בשר.
אם יש ספק בדבר (אורך ההריון) אפשר לעשות פדיון אצל כהן ללא ברכה ובנתינה על מנת להחזיר.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון