פדיון הבן וברית בניתוח

חדשות כיפה הרב בניהו ברונר 04/01/07 16:39 יד בטבת התשסז

שאלה

בס"ד

שלום רב,

אני אב לתאומים בני שנה וחודשיים - בן ובת. הבן נולד 6 דקות לפני הבת. מאחר והבן צריך היה לעבור ניתוח זמן קצר אחרי הלידה, בחרנו - בעיקר מתוך רצון להמעיט את הכאב - לעשות ברית מילה ביחד עם הניתוח.

לא עשינו פדיון הבן ושאלתי היא האם צריך לעשות. אציין כי אני לוי. אציין גם כי אשתי עברה הפלה כשנתיים לפני הלידה.

אם לא צריך לעשות פדיון בן, האם יש משהו חסר באופן שבו בוצעה ברית המילה, והאם יש משהו שצריך\אפשר "להשלים" מבחינה הלכתית?

תודה רבה מראש על התשובה!

תשובה

ב"ה ח"י טבת תשס"ז

שלום רב!

אם אתה לוי בנך פטור מפדיון.

אם המילה בוצעה כניתוח שלא לשם מצות מילה יש להטיף דם ברית, מדובר על פעולה פשוטה שכל מוהל יכול לבצע.

בברכת התורה

בניהו ברונר

צפת