פגם הברית

הרב יובל שרלו הרב יובל שרלו 19/08/11 08:19 יט באב התשעא

שאלה

על פי הסרטון הזה

http://www.youtube.com/watch?v=dtc3NzDll_U

אני לא כזה מבין מה הוא מתכוון אם אני שומר ואני מניח תפילין ומברך על האוכל.

ומשתדל והכל!

הוא אומר שכל העבירות שאני שומר עליהם וכל המצוות כולם בטלים ומבוטלים !

אז כאילו אני עושה את הדברים האלו סתם ?

אם אני נופל בפגם הברית!?!?

תשובה

שלום וברכה
מוטב היה כי סרטים אלה יימחקו לחלוטין מתודעתנו.
כל ההכרזות כאילו פגם בשמירת הברית היא הקובעת שכל דבר אחר אינו בעל ערך, וכל המצוות מבוטלות – הם מנוגדות לחלוטין להלכה, ולא זו בלבד אלא שהן מנוגדות לחלוטין לדבריהם של כל גדולי התורה.
אכן מופיע בספרי קבלה החומרא הגדולה של שמירת הברית. מי שחי לאור הקבלה – חי לאור הקבלה, אולם לא זו דרכה של ההלכה, ולא זו דרכה של ההדרכה הראויה.
מה שצריך לעשות הוא להתאמץ ולא להיכשל בשמירת הברית, ובד בבד לדעת כי עולמו הרוחני של האדם מורכב מאין-ספור מרכיבים אחרים, ובכל מה שאפשר להתקדם – מתקדמים כל הזמן.
מחק את הדברים הנאמרים בסרטון הזה מתודעתך. זה יביא אותך לעולם רוחני הרבה יותר מכוון ולשמירת הלכה כראוי, בלי ללכת אחרי דברים שכאמור מוטב היו שבכלל לא ייאמרו, ושהיו נמחקים מהעולם.

כל טוב