פאלון דאפא

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 09/07/09 18:25 יז בתמוז התשסט

שאלה

כבוד הרב שלום!

כהתעוררות מסדרת כתבות שהופיעו בעלון עולם קטן השבת (בלק), ומתוך רצון לפעול בנושא

ברצוני לדעת:

האם פאלון דאפא זאת עבודה זרה?

האם אפשר להצטרף לאנשים שפועלים בשיטה לא על מנת ללמוד את השיטה אלה בפעילויות להגברת המודעות, והלחץ הבינלאומי בעקבות הזוועות בסין?

תודה רבה.

תשובה

בס"ד
שלום רב,
לכל עם יש את הדרכים הרוחניות שלו. יש דרך רוחנית מסוימת שמתאימה לסינים וזו לאו דווקא הדרך שמתאימה לנו. לא רק בגלל שיש לנו את המסורת שלנו. אלא גם בגלל שלנו מתאימה הדרך שלנו. כמו שלכל אדם יש תכונות אישיות ובהתאם לכך גם עיסוק ואורח חיים שיותר מתאימים לו - כך גם לעם יש את הדרך הרוחנית שמתאימה לו.
אין לי כלים לדעת עד כמה הדרך של הסינים מתאימה להם אבל בישראל אנחנו מכירים את התוצאות המבורכות שיש לדרך הרוחנית שלנו: הנביאים, הצדיקים, החסידים והגאונים שיש לנו לאורך כל הדורות.
לעם ישראל יש דרך וכלים רוחניים - אלו התורה והמצוות על כל מקצועותיה וגווניה.

באשר למודעות והגברת לחץ בין לאומי על סין:
א. הלחץ על סין שמדכאת את תושביה לא יושפע מזה שבעולם תתפשט התורה הרוחנית שלהם - אולי ההפך מכך.

ב. הלחץ הבינלאומי על סין לא נראה מעשי כאשר הכלכלה העולמית כולה נשענת על סין. לא נכנס כאן לכל הצביעות באשר לתגובות בין לאומיות על זוועות שנעשים בעולם.
אני אישית מאמין בדברי חז"ל "עניי עירך קודמים". אמנם אם יש אסון בעולם צריך להקדיש מאמץ לסייע לסובלים אבל אם מדובר במאבק נגד ממשלת סין - נראה לי שאפילו ממשלת ישראל לא מתאימה למשימה זו, ודאי לא אנחנו.