פאה נוכרית לנשים

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 19/11/06 13:09 כח בחשון התשסז

שאלה

שלום הרב,

ברצוני לדעת למה צריך לשים פאה?

הרי יש פאות שהם יותר יפות מהשיער עצמו.

תודה ויום טוב,

מורי.

תשובה

בעזה"י

שלום,

מכיוון שההלכה דורשת ששיער הראש יהיה מכוסה על אישה לחבוש כיסוי ראש כלשהוא.

מהבחינה ההלכתית- גם פאה מכסה את שיער הראש המקורי ולכן עונה על הגדר של "כיסוי ראש"- לפי כולם.

היו פוסקים שהתנגדו לפאות- הן מטעמי צניעות (יפה יותר ומושך תשומת לב) והן מטעם 'מראית עין' שמא יראה כאילו אין לאשה כיסוי ראש.

היו פוסקים וגדולים שהתירו חבישת פאה.
היו גם רבנים גדולים שאפילו המליצו (!) על חבישת פאה דווקא משום שקל יותר לשכנע נשים לחבוש אותם וגם משום שהעלו חשש לפיו לעיתים האשה עלולה להוריד את כיסוי הראש מחוסר נעימות (או ככבוד לאדם חשוב שנכנס לחדר...) ובפאה אין את הבעיה הזו.

וטוב שכל אחד ישמע לעצת רבו ומורו.