פאה בחתונה

חדשות כיפה צוות ישיבת צפת 11/05/07 17:24 כג באייר התשסז

שאלה

בס"ד

שלום

בעזרת ה' אני מתחתנת עוד שלושה חודשים אני בחורה אשכנזיה וגם החתן האם אני חייבת לשים פאה בחתונה? (יש חדר יחוד) או שאפשר רק להשאר עם ההינומה? מה הדרך המתאימה?

תודה מראש

תשובה

בעזה"י

שלום,

אמנם יש שפסקו שלאחר חדר הייחוד יש לחבוש כיסוי ראש, אך פוסקים רבים סוברים שאין צורך בכך עד לאחר החתונה עצמה.
ושמעתי בשם הגר"א שפירא שמי שחובשת כיסוי ראש אחרי חדר הייחוד ייתכן שיש בזה הוצאת לעז על הראשונים שכן במהלך הדורות לא נהגו כן.

ובכל מקרה - גדול השלום.
אם חשוב, לחתן ולמשפחה או שכך מקובל בקהילה- עדיף ללכת לפי המנהג המקובל.

שיהיה במזל טוב
אור
צוות ישיבת צפת