פאבים

הרב גלעד שטראוס הרב גלעד שטראוס 06/09/12 01:53 יט באלול התשעב

שאלה

כבוד הרב שלום,

נשאלתי לאחרונה ע"י בחור חילוני שלומד איתי במכללה למה איני הולכת לפאבים ומה הענין בזה.. ניסיתי להסביר לו שמקום כזה יוצר קרבה שאינה מתאימה בין נשים לגברים ושזהו "מושב ליצים". אך הוא אמר שהוא לא רואה הבדל בין לדבר עם בנים במכללה(כמובן שלא שחנש"ים) ללצאת לפאב.

אין אפס, ברור שיש הבדל, אך הוא לא הצליח לרדת לסוף דעתי בענין!

וברצוני להשיב לו בשפה שיבין.. הייתי מעונינת אם הרב יוכל להסביר את חומרת הבעיה בצורה שלא תשתמע לשתי פנים מחד ומאידך שתדבר אליו בגובה העינים.

תודה רבה רבה,

אפרת.

תשובה

בס"ד
שלום רב,

לשם גילוי נאות - מעולם לא הייתי במקומות כאלה, אני כותב מתוך מושגים כלליים שיש לכל אדם בארצנו.

הבעיה איננה רק בפאב אלא גם במועדונים וכד'.
אלו מקומות שהאורחים באים אליהם כדי להתפרק, להנות ולשמוח.
זו שמחה שנעשית מתוך שתית אלכוהול וריבוי יצרים בין צעירים וצעירות. האוירה במקום נועדה לתת מענה למטרות אלו (צורת לבוש מאוד יצרית, תאורה חשוכה, ומוזיקה בהתאם).