עתידות..(מותר או אסור.)

חדשות כיפה הרב שלמה בן אליהו 19/01/07 11:23 כט בטבת התשסז

שאלה

יש אישה שעברה תאונה, חזרה בתשובה, והתעברה בה נשמה של צדיק(שכחתי את שמו). האישה צדיקה מאוד, והיא ענייה מרודה, ולא מסכימה לקבל כסף ותרומות מאף אחד. היא עוזרת להרבה אנשים בייעוץ, והדרכה, כשבאים אליה אנשים היא אומרת להדליק נר, ולייחד את זה לנשמה של צדיק. היא קוראת בכף היד, ובפרקי תהילים.היא יודעת דברים שייקרו בעתיד, היא לא אומרת את כל מה שהיא יודעת כי אסור לה, אבל דברים שקשורים להפגחה פרטית אישית שביא אמרה לאנשיםן שאני מכירה שייקרו להם קראו. וכל מה שהיא אומרת אמת ונכון. ידוע שיש צדיקים נסתרים. אז האם באמת אפשר ללכת אליה? כמובן שבערבון מוגבל, ולהבדיל אותה מרב.

תשובה

בסד

שלום רב.

על הפסוק "תמים תהיה עם השם .." הסבירו הפרשנים כי כל שאלה על עתידות היא פגיעה ב"תמים תהיה".
למעט פיקוח נפש או עניני כלל ישראל.........
ואנני נכנס כאן לשאלה מה הם מקורותיה של הגברת הנכבדה..
אנני נכנס כאן למהימנות השמועות ששמעת.
גם לא לעובדה כי נשמה התעברה בה....אבל דע לך כי ...יש נשמות שמשקורת ורוצות להכשיל...(תלוי מי הנשמה ובאלה נסיבות התגלגלה.)

לכן עצתי לא ללכת ולא לשמוע !!
למעט במקרה של פיקוח נפש ובעצת והדרכת רב.

בברכה.