עשה לך רב

חדשות כיפה הרב רונן לוביץ 20/08/07 11:07 ו באלול התשסז

שאלה

שלום לרב. שמעתי שאם אתה לא הולך על פי רב מסויים בפסיקה אחת שלו, מכיוון שתאה חושב אותה ללא נכונה, אסור לך ללכת יותר עפ"י הפסקים שלו - משום "עשה לך רב". האם נכון? תודה מראש!

תשובה

לא. אין סיבה שלא ללכת לפי פסיקותיו בעניינים אחרים. יחד עם זאת לא ברורה לי הכוונה במילים: "שאתה חושב ללא נכונה". אם מדובר בעניין הלכתי – הביטוי הזה קצת מעורר תמיהה, שכן כיצד אתה קובע זאת, ואם מדובר בעניין שאינו הלכתי, אין מדובר בפסיקה אלא בעצה שאינך חייב ללכת לפיה בכל מקרה.
כל טוב,
רונן לוביץ