עשה לך רב

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 26/01/07 16:32 ז בשבט התשסז

שאלה

אני בת 17 ויש לי הרבה שאלות בנוגע ליהדות ודת ובכלל בנוגע לחיים שלי. ואין לי למי לפנות. ז"א כשיש לי שאלות אז אני משאירה פה שאלות, או שואלת את רב בית הספר או את הסגנית. אבל אין לי רב אחד קבוע שאליו אני הולכת כשיש לי שאלות, כמו שאומרים "עשה לך רב". וזה ממש מציק לי. כי אני לא יכולה ללכת לפי רב אשכנזי, ואח"כ תימני או ספרדי. ואני גם לא ממש בוגרת כדי להטריד רב בשאלות שלי. אני גם לא יודעת איזה רב לבחור.

הייתי שמחה אם תעזרו לי, תודה ויום טוב.

תשובה

שלום לך.
אני מציע שלאור הקשיים שאת מעלה, תיישמי את דברי חז"ל במסכת אבות כ"בחר לך דרך" יותר מאשר כהליכה אחרי רב ספציפי.
כוונתי היא כזו- הדבר הראשון שיכתיב לך את הדרך הוא המנהג בבית וכיצד אתם נוהגים ברוב הדברים שיש בהם הבדל בין אשכנזים/ספרדים/תימנים. (נוסח תפילה, קטניות בפסח וכד') בעניין זה הכי פשוט שתשאלי את הורייך.
השלב השני הוא לא לחפש רק הקלות או רק החמרות.
דרך ההקלות היא בעייתית מבחינה הלכתית ודרך ההחמרות לא נכונה בתפיסתנו את החיים.

כל עוד יש שאלות שחשובות לך, פניה לרב היא לא הטרדה. בכל שבת אנו מברכים את אלו "העוסקים בצרכי ציבור באמונה"- ורב היודע תורה ויש בידו תשובות בנושאים כאלו ואחרים, עוסק בצרכי ציבור וככל הנראה קיבל על עצמו גם להעניק מהידע שלו למי שצריך.
על מנת להתגבר על הבושה אם יש לך, או כדי להיות בטוחה שהרב עונה לך רק כשנוח לו, את יכולה כמו שאת ודאי יודעת, לשלוח את השאלה כאן בשו"ת למי שנראה לך שיתן את התשובה הראויה.

כל טוב.
אריאל.פ. (המשיב אינו רב)