ערלה בעץ הגדל בעציץ

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 30/01/07 13:04 יא בשבט התשסז

שאלה

לכבוד הרב שלום וברכה!

בשנה שעברה קניתי שני עציצים בהם גדלים תפוז ולימון ננסיים. כבר בשנה הם נתנו פירות אך לא השתמשתי בהם.

השנה שוב נתנו העצים פירות. רציתי לדעת מה הדין לגבי ערלה בעץ זה.

בתודה מראש

אבי

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

העציץ הוא כנראה נקוב וחייב בערלה, ואפילו עציץ שאינו נקוב חייב בערלה, אמנם יש פוטרים כאשר הוא זכוכית או ברזל שאינו נקוב, אולם לא נראה לי שעל כך שאלתך אלא בעציץ נקוב רגיל ולכן חייב בערלה. אולם אם העציץ מונח על משטח שאינו יונק יש שפוטרים מדין ערלה.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון