ערב שמיטה

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 04/09/07 13:42 כא באלול התשסז

שאלה

בסייעתא דשמיא!

שלומות ואור לרב המשיב!

1) כרגע שאנחנו כשבוע לפני תחילת השמיטה, האם מותר לשתול בימים אלה ירקות עם שורש (כגון:בטטה, בצל)?

2) לגבי עץ פרי. כתוב בספר שהוציא המכון "קטיף שביעית" כך: "עצי פרי המושרשים בתוך גוש הנמצא בעציץ נקוב (קוטר הנקב בתחתית יותר מ-2 ס"מ) קודם ט"ו באב ועמדו על הקרקע מלפני כ"ט באב אפשר לנטעם עד ערב ראש השנה בתנאי שגוש השורשים לא יתפורר בשעת השתילה." ושאלתי היא: אם שתלתי גרעיני אתרוג בעציץ נקוב (כמה נקבים בצדדים אך כל אחד קטן מ-2 ס"מ) והנביטה (העלים) היתה לפני ט"ו באב והעציץ מונח בחלון בקומה שניה (הראשונה-קרקע)- גובה כ-3.5 מטר באופן שמעליו השמים ומתחתיו רצפת אבן. האם מותר לי להעביר אותו לתוך מיכל/עציץ גדול יותר באופו שיזרז את צמיחתו או אפילו לשותלו באדמה בימים אלה?!

בברכת שנה טובה ובשורות טובות

לתשובתכם המהירה אודה מראש!

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

1. כן, עד שלשה ימים קודם לר"ה.
2. מכיוון שלפי דבריך העציץ אינו נקוב, וכמו כן יש רצפה על האדמה שמתחת לעציץ, הכנסה כעת לקרקע דינה כנטיעה חדשה ואסור לעשות כן בערב שביעית.

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון