ערבוב מילקי בשבת

חדשות כיפה צוות ישיבת פתח תקוה 05/07/07 23:06 יט בתמוז התשסז

שאלה

לאחרונה יצא לי לברר האם מותר לערבב מילקי בשבת מצד איסור לש, מצאתי שהרב אלישיב והר נויבירט אוסרים והרב שמואל אליהו והר לבנון התירו. ניסיתי לברר אבל לא מצאתי מקור לאף אחד מהצדדים, אשמח אם תוכלול להפנות אותי למקורותיהם של הצדדים.

נ.ב.

השאלה לא למעשה(אלא לשם לימוד) אני לא ממהר לתשובה (שלחתי לכם כי איני מכיר את הרבנים שהיו במאגר). תוודה רבה רבה.

יאיר

תשובה

שלום וברכה! (וסליחה על האיחור בתשובה)

עיין בשמירת שבת פרק ח' סעיף טז, ובמנוחת אהבה ח"ב פרק ט סעיף יח ובהערה 65 שם.
לעניות דעתי המחלוקת היא האם ישנה לישה כאשר שני הגופים אותם אנו מערבים הם במצב צבירה דומה פחות או יותר כמו הקצפת והשוקולד, או רק כאשר אחד מהגופים הוא נוזל.
(ראה גם בתשובת הרב ליאור, שנדמה שהיא אותה שאלה.. http://www.yeshiva.org.il/ask/default.asp?srch=1