עקירת עץ פרי

חדשות כיפה רבני מכון התורה והארץ 25/05/07 13:20 ח בסיון התשסז

שאלה

שלום לכבוד הרב !

לפני כעשר שנים עברנו לבית צמוד קרקע ושתלנו מספר עצי פרי.אחד העצים (שיזף )נקלט בקרקע אך כמעט ולא התפתח במימדיו מאז , ישנם שנים שאינו מניב פירות כלל ובשנים שהוא כן מניב פרי , מדובר בשזיף אחד או שניים.ברצוננו לעקרו ולשתול עץ פרי אחר משום ששטח גינתנו מצומצםוהוא אפילו לא משמש לנוי, האם זה מותר ?ובמידה וזה אכן מותר , יש לעשות זאת בדרך מסוימת ?

בתודה מראש

שרון

תשובה

בס"ד

שלום וברכת ד'

עץ שברוב השנים איננו מניב, ואפילו אם מניב פרי אחד או שניים לא נחשב להיות עץ פרי, אפשר לעקרו, אם אפשר להעבירו למקום אחר עם גושו עדיף, ואם אין מקום אחר לשותלו, אפשר לעקרו ובייחוד שאתם צריכים את המקום.

בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון